گوشت گوسفند از جمله مواردی است که مغذی بودن آن بر هیچکس پوشیده نیست. گوشت گوسفند به دلیل مزیتهای زیادی که دارد جز برنامه غذایی اکثر افراد قرار گرفته است. هم چنین دارای ماده مفید و پرفایدهای است که به همین دلیل ایرانیان در غذاهای خود به آن اهمیت زیادی میدهند.
شاید با خود فکر کنید که چرا گوشت گوسفند نسبت به دیگر گوشتهای موجود مانند گوشت بز برتری بیشتری دارد. در ادامه به فواید گوشت گوسفند میپردازیم تا متوجه اهمیت آن در برنامه غذایی خود شوید. اگر از این ماده مفید باارزش غذایی بالا بهره نمیبرید در انتهای مقاله با ما باشید تا به فواید مختلفی که دارد پی ببرید.
گوشت گوسفند به دلیل فواید زیادی که دارد بسیاری از موارد موردنیاز بدن را فراهم میکند. این ماده مغذی در اکثر کشورها از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا به خاصیتهای باورنکردنی آن پی بردهاند. به هر صورت قبل از مصرف هر ماده غذایی لازم و حتی ضروری است که با فواید آن آشنا باشیم.
فواید گوسفند در تقویت سیستم ایمنی بدن
همان طور که میدانید سلنیوم دارای آنتیاکسیدان فراوان است که در گوشت گوسفند به مقدار زیاد وجود دارد. این ماده باعث میشود که سیستم ایمنی بدن را بالا ببرد و به همین دلیل بدن در برابر بیماریها و باکتریهای دریافتی مقاومت بهتری نشان میدهد.
فواید گوشت گوسفند در افزایش سوختوساز بدن
اگر به دنبال کاهش وزن هستید بهتر است گوشت گوسفند را از رژیم غذایی خود حذف نکنید. این مواد غذایی به دلیل پروتئین بالا و چربی پایینی که دارد سبب میشود افزایش وزن نداشته باشد و از طرفی باعث کنترل وزن شود. هم چنین گوشت گوسفند میتواند در افزایش سوختوساز بدن دخیل باشد زیرا با داشتن ویتامین B کالریها و ویتامینهای بدن را راحتتر میسوزاند.
اگر به رژیمهای اصولی توجه کرده باشید متوجه میشوید که گوشت قرمز از جمله مواردی است که بههیچعنوان از برنامه غذایی فرد حذف نخواهد شد. دلیل این موضوع همان مواردی است که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم.
فواید گوشت گوسفند در تقویت استخوانها
گوشت گوسفند دارای مقداری از فسفر است که دارا بودن این مواد باعث شده در تقویت استخوانها و دندانها نقش مهمی را ایفا کند؛ لذا دارای ترکیباتی از کلسیم است که موجب رشد استخوان کودک خواهد شد. به همین دلیل است که باید جز برنامه غذایی کودک قرار بگیرد و میزان استفاده آن از طریق پزشک تغذیه تعیین شود.
فواید گوشت گوسفند در خواص ضد سرطانی
سرطان از جمله بیماریهایی است که امروزه آمار بسیار بالایی را به خود اختصاص داده است. مصرف گوشت قرمز که دارای آهن کولین و سلنیوم و ویتامین B است باعث میشود که از حملات سلولهای سرطانی جلوگیری کند. از طرفی مصرف این مواد غذایی میتواند برای افرادی که به این بیماری نیز دچار شدهاند مفید واقع شود. برخوردار بودن از لینولئیک اسید باعث شده تا با تومورهای بدخیم مبارزه کند.
فواید گوشت قرمز در جلوگیری از کمخونی
کمبود گلبول قرمز سبب میشود که در بدن انسانها اتفاقی رخ دهد تا باعث کمخونی بدن شود. خوشبختانه گوشت قرمز به دلیل آهنی که دارد سبب میشود کمبود گلبولهای قرمز را جبران کند و در نهایت کمخونی را بهبود بخشد. به زنان باردار و کودکان توصیه میشود تا از گوشت قرمز استفاده کنند زیرا کمک میکند تا دچار کمخونی نشوند.
فواید گوشت قرمز در پیشگیری از سکته و فشارخون
یک بیماری دیگری که امروزه سبب شده باعث مرگومیر تعداد زیادی از افراد جامعه شود، سکته و فشارخون است. محققان ثابت کردهاند که گوشت قرمز میتواند باعث جلوگیری از سکتههای ناگهانی شود. از طرفی به دلیل سدیم پایین و پتاسیم بالایی که دارد فشارخون را کاهش میدهد که البته بسیاری از بیماران فشارخون از این موضوع بیاطلاع هستند.
فواید گوشت در جلوگیری از ابتلا به اتیسم
مصرف گوشت گوسفند در کودکان باعث شده تا از مبتلا شدن به اتیسم جلوگیری کند زیرا دارای امگا3 و B12 است. دیگر فایده ای که این ماده غذایی دارد آن است که می تواند بر روی سیستم عصب مرکزی کودکان تاثیر بگذارد و در نهایت باعث کاهش استرس و آرام کردن مغز شود.
فواید گوشت در سلامت و انسجام پوست
همان طور که در قسمتهای قبل به آن اشاره کردیم گوشت گوسفند دارای ویتامینB و کولین و سلنیوم است. داشتن این مواد مغذی باعث میشود که در سلامت پوست و انسجام پوست اثربخش باشد.
موارد گفته شده تنها برخی از ویژگیهای مهم در مصرف گوشت گوسفند است. اگر مقالات مختلف را مطالعه کرده باشید متوجه خواهید شد که این مواد غذایی سرشار از ویتامینها و پروتئینهای مختلف است. ما در این مقاله سعی کردیم به صورت جامع و کلی به مزایای آن اشاره کنیم. پس قطعاً موارد دیگری به جز موارد فوق نیز وجود دارند که نشان دهنده اهمیت مصرف گوشت گوسفند است.
نکتهای که حائز اهمیت است آن است که مصرف بهاندازه آن دارای اهمیت است. همان طور که مصرف آن میتواند دارای ویژگیهای زیادی باشد و حتی از مبتلا شدن به برخی از بیماریها جلوگیری کند، مصرف بیش از اندازه آن دارای ضررهای متعددی است. در صورتی که مصرف گوشت قرمز به صورت متعادل در برنامه غذایی وجود داشته باشد هیچ گونه ضرری را نخواهد داشت. اما مصرف بیش از اندازه آن میتواند باعث بیماریهای متعددی از جمله افزایش کلسترول، فشارخون، نقرس و … باشد.
پس فراموش نکنید مصرف گوشت گوسفند بهاندازه و متعادل دارای فواید زیادی است اما در غیر این صورت مشکلات متعددی را به وجود میآورد. توصیه میشود برای مصرف کودکان و افراد حساس از پزشکان تغذیه کمک بگیرید.
بدون دیدگاه